Ябълков оцет за отслабване – истина ли е?
+359 878-692-088 team@vinprom-vt.com
Отворено от: 8:30 - 16:30, Почивен Ден (Събота и Неделя)

Наднорменото тегло е често срещан проблем, който касае не само външния ни вид, но и нашето здравословно състояние. Когато става въпрос за отслабване, в съзнанието ни възникват редица методи и начини за това как да го постигнем. И докато някои от тях се базират на научни факти, други по-скоро са резултат на богата фантазия и
конспирации.

Дали обаче можем да отслабнем като консумираме ябълков оцет? Нека разберем.

След проведени проучвания става ясно, че редовната консумация на малки количества ябълков оцет може да доведе до редуциране на телесната маса по естествен път. Ябълковият оцет повишава ситостта в организма за сравнително дълъг период от време и това го превръща в мощно средство за борба с килограмите. С други думи – оцетът значително ще понижи апетита ви и ще неутрализира нуждата да търсите нещо сладко за хапване. Полезната ябълкова напитка намаля и нивото на инсулин и подобрява метаболизма. Поддържа нивата на калий и натрий в човешкия организъм и понижава кръвната захар. Всичко това е възможно, благодарение на пектина, който се съдържа в ябълковата ферментирала напитка. Той съдържа фибри – водно разтворими диетични влакна, които в комбинация с оцетната киселина, абсорбират и разтварят мазнините и холестерола в тялото ни, след което тялото ги изхвъря. Истинският и качествен ябълков оцет съдържа в себе си аминокиселини и антиоксиданти.

Колко ябълков оцет трябва да консумираме, за да постигнем нужния ефект?

Забележим резултат може да постигнете дори с ниска, но редовна консумация на ябълков оцет. Може да опитате с 20-30 милилитра дневно, което се равнява на 1-2 супени лъжици. В случай, че не ви допада консумацията на чист ябълков оцет, може да опитате да го смесите с малко вода или да го добавите като овкусител в салатата си. Например, може да приготвите вкусен дресинг към нея, в комбинация със зехтин.

Истински ябълков оцет от Винпром АД

Ябълков оцет 6% 
Ябълков оцет с мед 
Ябълков оцет 5% натурален