Винпром АД отвори врати за ученици от Велико Търново
+359 878-692-088 team@vinprom-vt.com
Отворено от: 8:30 - 16:30, Почивен Ден (Събота и Неделя)

Настоящите ученици и бъдещи лаборанти се запознаха с етапите на производство на натуралния ябълков оцет

 

„Винпром АД” гр. Велико Търново взе участие в инициативата „Дни на отворените врати” при работодатели под мотото „Европейска седмица на професионалните умения”. Изпълнителният директор Милена Димова покани ученици от Профилирана хуманитарна гимназия „Св. св. Кирил и Методий” – Велико Търново да се запознаят с дейността на предприятието.

В производствената база осмокласници с професия „Лаборант”, специалност „Технологичен и микробиологичен контрол в хранително-вкусови производства” проследиха етапите на получаването на ябълковия оцет, който е напълно натурален продукт. Лаборантът Анета Петкова показа как се определя обемният процент алкохол в ябълковото вино в цеховата лаборатория. А технологът Снежана Несторова представи целия процес на превръщането на алкохола от ябълковото вино в натурален ябълков оцет – това става възможно с помощта на бактерии и дрожди. С изключителен интерес всички ученици разгледаха общата лаборатория, където им беше демонстрирано как работи част от апаратурата.

Бъдещите лаборанти от ПХГ „Св. св. Кирил и Методий” благодариха на екипа на „Винпром АД” гр. Велико Търново за срещата, интересните лекции и споделените знания.