За нас

“Винпром“ град Велико Търново е създаден през 1947 година като клон на Държавен спиртен монопол. От 1959г. до 1974 г. предприятието е под управлението на ДСП “Винпром” гр. Лясковец. През 1974 година е открит цех за високо алкохолни подсладени спиртни напитки на територията на град Велико Търново, кв. “Дълга лъка”. През 1987 година е пуснат в експлоатация цех за оцетопроизводство на площадката на фирмата. В края 1991 година “Винпром” Велико Търново придобива юридическа и финансова самостоятелност и е преобразуван в Дружество с ограничена отговорност. С решение от 26.06.1997година предприятието става Акционерно дружество. В момента работи като частно дружество с основен акционер “СТАРА ПЛАНИНА ХОЛД”, град София.

“Винпром”АД е с предмет на дейност: изкупуване на грозде и плодове за промишлена преработка; производство на високо алкохолни напитки, оцет и други продукти на винарската промишленост, бутилиране, транспорт, търговия в страната и чужбина. Фирмата е специализирана за производство на високо алкохолни напитки, ликьори и натурален винен и ябълков оцет.

Работната площадка на “Винпром” АД се намира в гр. Велико Търново, кв. Дълга лъка. Териториално дружеството е разположено в промишлената зона която отстои на около 2 km от центъра на града и на около 300 m от ЖП гара Велико Търново. Местоположението на дружеството създава добри предпоставки за ефективна стопанска дейност, лесен контакт и комуникационни връзки с другите части на страната. Работната площадка на “Винпром“ АД е разположена на площ 38 дка. Предприятието разполага с две бутилиращи линии, с производителност 6000 бутилки на час. Капацитетните възможности като производство са 2 000 тона оцет 9% и 4 000 тона високо алкохолни напитки годишно. Във “Винпром” АД е организирано механизирано палетно обслужване на бутилираната продукция, както и високо ефективна реализация на продукцията в наливен вид. Дружеството има централна заводска лаборатория и цехови лаборатории за анализи на продукцията.

Благодарение на безупречната си работа и на предлаганата висококачествена продукция “Винпром“ АД извоюва позицията на водещ производител на оцет на българския пазар.

Наред с традиционните продукти се работи и в направление за разработване на нови. Въведени са в производство нови високо алкохолни напитки: водка “Шок” – специал и класик, шест вида ликьори.

Наред с традиционните продукти се работи и в направление за разработване на нови. Въведени са в производство нови високо алкохолни напитки: водка “Шок” – специал и класик, шест вида ликьори.

В защита на потребителските интереси дружеството предлага своята бутилирана продукция с етикети защитени в Патентно ведомство като търговски марки, което е гаранция за автентичен произход и високо качество.

Ябълков оцет за здравословен начин на живот

Коментарите са изключени.