Оцет ябълков 5%

ocet-yabalkov-newПолучен от добре узрели ябълки чрез оригинална дълбочинна технология. НЕФИЛТРУВАН, НЕ БИСТРЕН И НЕ ПАСТЬОРИЗИРАН. Съдържа т.н. „майка“ от живи оцетно-кисели бактерии, мощни ензими, минерали и органични вещества, голямо количество пектин, както и природна ябълчна киселина. Произвежда се само във ВИНПРОМ ВТ.

Ябълковия оцет притежава великолепни лечебни свойства и е лесно достъпен. Той може да се използва не само като природен консервант и подправка към различни ястия, но и като лечебно средство, притежаващо цял комплекс полезни лечебни свойства. Редовната му употреба спомага за намаля на телесното тегло, дава жизнена енергия и способства за нормализацията на работата на стомашно-чревнив тракт.

Ябълковия оцет се получава в резултат на оцетна ферментация на ябълково вино, получено от смилането на на ябълки от сладки сортове и последваща алкохолна ферментация на захарите и оцетно-кисела ферментация със средно съдържание от 3 до 9% оцетна киселина. По принцип оцетната киселина може да разруши живите клетки, но в ябълковия оцет освен оцетна киселина се съдържа и ябълчна киселина от ябълките, притежаваща ценни и полезни свойства. Тази забележителна органична киселина, подържа нормалното храносмилане, самата тя е важен градивен елемент взаимодействащ в човешкия организъм с минералните вещества и способстващ образуването на кликоген, който е своеобразен енергетически резерв. Освен киселини ябълковия оцет съдържа флавоноиди, известно количество микроелементи и витамини.

В народната медицина ябълковия оцет широко се използва на птрво място като ПРОТИВОВЪЗПАЛИТЕЛНО, ПРОТИВОГЪБИЧНО и АНТИСЕПТИЧНО средство. Освен това се използва като средство намаляващо кръвозагубата и нормализирането на менструалния цикъл, тъй като при употребата му протича активно образуване на червени кръвни телца. Той нормалзира дейността на нервната система и помага при безсъние. В ябълковия оцет се съдържа мицроелемента калий който обезпечава нормална работа на сърдечната мускулатура и подържа в добро състояние нервната система. Калия влияе добре на състояните на кожата и стените на кръвоносните съдове. В състава на ябълковия оцет също влза и елемента калций, който укрепва костната тъкан и зъбите. Пектина идващ от ябълкити, спомага да се снижи нивото на лошия холестирин и така се понижава риска от възникване на инфаркт. Също ценно свойство на ябълковия оцет е неговата способност благоприятно да въздейства на стомашно-чревния тракт при отравяния и последсвията от тях.

Коментарите са изключени.